Sypané čaje z celého světa
Dnes je čaj (tea, tee nebo thé) nejrozšířenějším nápojem na světě hned po vodě. A není se co divit vzhledem k nepřebernému množství druhů, které se nabízí. Vybere si přitom každý. Ať už ten, kdo nemusí hořkou chuť kávy, a proto denní přísun kofeinu řeší za pomoci černého čaje, anebo ten, kdo nedá dopustit na blahodárné účinky zeleného čaje. Nemluvě o čím dál tím oblíbenějším zázvorovém čaji, který je málem vynášen do nebe pro své antibakteriální a protizánětlivé účinky. A na výběr je toho ještě mnohem víc.
-
Anglické čaje TET / G Tea
-
Luxusní čaje
-
Ájurvédské Yogi čaje
-
Bílý čaj
-
Bylinné čaje
-
Bylinné směsi
-
Assam Tea
-
Cejlonské čaje
-
Darjeeling Tea
-
Černý čaj
-
Černý létající čaj - letošní sklizeň
-
Černý ochucený čaj
-
Černý čaj bez kofeinu
-
Čaj Puerh - čaj na hubnutí
-
Čajové kazety
-
Dárkové čaje
-
Honeybush čaj
-
Chai Latte - Marc Kay - BIO
-
Kvetoucí čaj
-
Ledový čaj - kvalita na dosah
-
Lapacho, Catuaba, Vilcacora
-
Marcela Košanová - Marč Tea
-
Maté čaj
-
Matcha čaj
-
Mátový čaj
-
Oolong čaj
-
Ovocný čaj směs
-
Rakytníkový čaj
-
Rooibos čaj
-
Svařené víno
-
Zázvorový čaj
-
Zdravá výživa
-
Zelený čaj
-
Zelený čaj bez kofeinu
-
Zelený ochucený čaj
-
Valentýnské čaje
-
Vánoční čaje
-
Velikonoční jarní čaje
-
Ženšen pětilistý
-
Žlutý čaj
Nuže, je libo čaj bílý s příznivými účinky na metabolismus, raritní čaj žlutý, pečený čaj s opravdovými kousky ovoce, kvetoucí čaj, který se kvůli jeho dekorativnímu vzhledu budete zdráhat vypít, stimulující maté, tradiční japonský čaj matcha tea, doslova napěchovaný antioxidanty či dvojici vitaminových bomb rooibos a honeybush? A co takhle vyzkoušet čaje s exotickými názvy lapacho, catuaba či vilcacora?
Podle staré čínské legendy si čínský císař Chen-Nung roku 2737 př. n. l. vařil vodu a spadly mu do ní lístky čajovníku. Vznikl lahodný povzbuzující nápoj s názvem "čcha" neboli čaj. Dnes jej nabízíme jako sypaný čaj. Traduje se, že čaje z čajovníku znají lidé už nejméně 5000 let. Např. v Japonsku se čaj poprvé objevil v 8. století, v Evropě dokonce teprve na počátku 17. století s tím, že si ho tu dopřávala hlavně šlechta a bohatí obchodníci. Pravý rozmach nastává v 19. století, kdy dochází k masovému zakládání čajových plantáží po celém světě.