Ačkoliv káva je sama o sobě velmi starým nápojem konzumovaným po mnoho staletí, lidé, kteří ji pijí a připravují jsou mnohdy neskutečně kreativní a díky tomu mohou vznikat nejrůznější nové varianty kávy, aby si každý mohl najít svého favorita. Dnes se podíváme na kávu zvanou undertow, která je jednoduchá na přípravu, neskutečně chutná a přitom intenzivní a silná.
Jak se undertow připravuje?
Undertow je káva, která se připravuje do šálku jen o něco většího, než je šálek na espresso a budete na něj potřebovat jen a pouze tři suroviny - totiž vanilkový sirup (například od populární firmy Monin), smetanu a espresso. Samotný postup je pak neskutečně jednoduchý, protože stačí do šálku umístit nejprve pár mililitrů vanilkového sirupu. Jelikož tento sirup je slazený, použité množství by se mělo odvíjet od toho, jak moc sladkou kávu máte rádi. Jakmile budete mít sirup v šálku, je na místě do něj velmi opatrně přilévat smetanu, přičemž její množství je opět libovolné a záleží na vašich chuťových preferencích. No a následně už zbývá jenom přidat to nejdůležitější, a sice espresso. To byste měli do šálku nalévat velmi pomale a ideálně přes lžičku, aby nedošlo k přílišnému smíchání surovin. V optimálním případě by káva měla v šálku vytvořit hezký vizuální efekt, kdy bude káva přecházet od jasně bílého vanilkového sirupu až po tmavé espresso.
Jak undertow chutná?
Undertow je skvělou volbou pro milovníky silné kávy, která ale disponuje jen malým objemem. Doma si ji připravíte za chviličku a můžete se těšit na jemnou chuť dokonalého spojení vanilkového sirupu a smetany v kombinaci s intenzivní chutí správného espressa. Jelikož však káva představuje jednu ze tří klíčových surovin, není radno její výběr podceňovat. My doporučujeme tento nápoj připravit s naší vynikající arabikou z Ekvádoru, ovšem můžete si vybrat i jinou z našich zrnkových arabik z celého světa podle vašich vlastních preferencí.