Léto je už sice definitivně za námi, ale stále ještě si můžeme připomenout skvělou letní klasiku v podobě řeckého frappé, které je pro tamní obyvatele nepostradatelnou součástí horkých letních dnů. Je jednoduché, osvěžující a navzdory tomu, že vychází z instantní kávy, ke které je mnoho odborníků skeptických, chuťově je vynikající. Pojďme se podívat na jednoduchý recept.
Řecké frappé zvládne každý
Tradiční řecké frappé je opravdu jednoduché a vychází v zásadě jen ze tří surovin, které má doma snad každý. Jako základ je třeba použít instantní kávu, kterou je třeba smíchat s troškou vody a následně našlehat. K tomu můžete využít ruční pěnič mléka, ale dobře poslouží klidně i obyčejný mixér. Až bude instantní káva pěkně zpěněná, stačí ji nalít do vysoké sklenice, přidat pořádnou porci ledu a pak opatrně (ideálně za pomoci lžičky) nalévat mléko, které by se mělo usadit nahoře v šálku. Existuje samozřejmě celá řada modifikací a dají se použít různé dochucovací sirupy nebo různá koření, ovšem i v základní variantě je frappé skvělé.
Nezatracujte instantní kávu
Ačkoliv mnoho kávových odborníků se na instantní kávu tváří trochu pohrdavě, ve skutečnosti to může být skvělá a hlavně rychle připravená káva, která se hodí pro přípravu za tepla, za studena i v rámci nejrůznějších nápojů, do kterých vnese autentickou kávovou chuť a příjemnou vůni. A jak jsme zmiňovali v našem samostatném článku, navzdory mnohým spekulacím není podle provedených studií na instantní kávě nic škodlivého a když vyberete kvalitní produkt, bez obav si na ní i pochutnáte. V souvislosti s tím určitě doporučujeme vyzkoušet naši Instantní kávu Latino Café, která se nevyrábí jako mnoho ostatních rozpustných káv z robusty, nýbrž z prémiové arabiky a musíme podotknout, že tento na první pohled nepatrný pohled je opravdu znát.