Pepresso: Jedinečné spojení espressa a pikantního pepře.

Espresso patří mezi jasnou volbu celé řady kávových odborníků. Ve výsledné chuti se totiž projeví každý detail přípravy – od doby extrakce přes hrubost mletí až po kvalitu použité kávy. Pokud by vás tahle nestárnoucí klasika ale přeci jen omrzela, máme pro vás řešení. Říká se mu pepresso a jak vám představíme v tomto receptu, v základu vám stačí přidání pouze jedné suroviny. Pojďme se na to podívat. 

Co je pepresso? 

Pepresso není ve své podstatě ničím jiným, než kombinací klasického espressa a mletého pepře, přičemž v některých receptech se můžete setkat rovněž s doporučením na použití hořké čokolády. V takovém případě stačí pouze vzít šálek, dát do něj trošku čokolády a čerstvě mletého pepře (pepř by měl být mletý čerstvě ze stejného důvodu jako káva, což jsme popisovali v samostatném článku na našem blogu. Pak už stačí do šálku připravit espresso vaším oblíbeným způsobem – někdo preferuje klasický pákový kávovar, pro někoho je na domácí přípravu kávy lepší automatický kávovar nebo třeba moka konvička. Volba je v tomto případě jen a pouze na vás. 

pepresso 1

Proč pepresso vyzkoušet? 

Ačkoliv se to nemusí na první pohled zdát, důvodů, proč pepresso vyzkoušet, může být celá řada. Zaprvé je to velmi zajímavá chuť, protože kombinace čokolády a pepře se s kávou velmi dobře spáruje a navzájem se celý nápoj dobře doplňuje. Zadruhé vám ale přidání pepře může pomoci zvýraznit některé z chuťových vlastností kávy a vy tak můžete při ochutnávání vnímat zcela nové tóny. 

pepresso 2

Nezapomeňte na dobrou kávu  

Ať už se chystáte vyzkoušet přímo pepresso, nebo vás zaujal například některý z našich dalších receptů, základem je vždy mít k dispozici kvalitní kávu. A přesně takovou najdete v rámci naší nabídky čerstvých arabik z celého světa, kde máme desítky nejrůznějších káv s velmi odlišnými chuťovými profily. Pro tento recept se hodí například naše káva Espresso.