Když zavřete oči a představíte se nějakou italskou kavárnu, pravděpodobně se vám vybaví elegantní číšníci servírující vynikající a krásné vypadající kávu. O to překvapivější pro vás může být virální recept na Crema di Café, které si můžete připravit třeba za pomoci plastové lahve. Více vám o tom povíme v tomto článku.
Jak se dělá Crema di Café?
Crema di Café je naprosto jedinečný nápoj, k jehož přípravě stačí jen pár surovin a plastová láhev, kterou jsme zmínili již v úvodu tohoto článku. Konkrétně si připravte šálek espressa nebo silné kávy připravené například v moka konvičce a přidejte do ní dvě lžičky moučkového cukru. Nechte ji vychladnout a přelijte do plastové lahve. Následně už zbývá jen přidat asi 150 ml smetany. Jakmile to budete mít hotové, je na místě láhev řádně zašroubovat a všechny suroviny pořádně protřepat, dokud se káva nepromění v krémovou pěnu. Pak už zbývá jen láhev otevřít a její obsah přelít do připravených skleniček. Jen je třeba počítat s tím, že káva lehce nabude na objemu, takže je třeba v lahvi nechat dostatek místa. Na dozdobení můžete použít trochu skořice nebo kvalitní čokoládu a máte hotovo.
Nezapomeňte na dobrou kávu
Jelikož tento recept obsahuje všeho všudy jen 3 ingredience, opravdu záleží na kvalitě vybrané kávy. Pokud máte doma pákový nebo automatický kávovar, můžete sáhnout třeba po naší kávě Espresso. Do moka konvičky bychom pak doporučovali například naši vynikající arabiku z Etiopie, ovšem záleží primárně na vašich chuťových preferencích – a naše nabídka čerstvé kávy z celého světa čítá tolik druhů arabik, že si zvládne bez problémů vybrat snad každý.