I když se vám to zatím možná nezdá, léto už pomalu začíná klepat na dveře. A spolu s ním přichází na řadu i všemožné osvěžující drinky a koktejly. Ne všechny ale musí být nutně alkoholické – třeba ledová káva nabízí tisíce různých variací a chutná naprosto neuvěřitelně. V našem dnešním receptu vám přinášíme tip na sladkou čokoládovou kávu, kterou si zamilujete.
Jak si udělat čokoládovou kávu?
Základem tohoto receptu jsou tři suroviny, které má většina lidí běžně doma. Jedná se o instantní kávu, mléko a Nutellu nebo jinou čokoládovou pomazánku. A jak asi tušíte, celý recept je naprosto jednoduchý – dvě lžičky instantní kávy smícháte v mixéru s 250 ml mléka a jednou lžičkou čokoládové pomazánky a mixujete, dokud se suroviny nespojí do jedné. Aby celý recept nebyl tak neuvěřitelně snadný, máme pro vás ještě jeden tip na vylepšení. Když do mixéru nasypete i několik kostek ledu, po jejich rozdrcení si připravíte geniální kávu s konzistencí ledové tříště. Zkrátka a dobře ideální osvěžení na léto.
Základem je dobrá instantní káva
O instantní kávě jsme pro vás napsali celý samostatný článek. V něm jsme mimo řadu dalších zajímavých informací o výrobě také zmiňovali, že navzdory mnohým mýtům není zdravotně nijak závadná. Musíme ale uznat, že celá zrna jsou mnohými odborníky právem preferovanější. Ačkoliv klasická arabika má celou řadu výhod, nedá se používat tak snadno jako káva rozpustná. A v případě receptů se tak může stát, že právě instantní káva bude mnohem lepší variantou. Když už si ji budete chtít do různých receptů koupit, doporučujeme vybrat kvalitní instantní kávu, protože věřte tomu, nebo ne, ale i mezi rozpustnými kávami jsou znatelné rozdíly. Na naše vynikající instantní Latino Café, které je vyrobeno z poctivé brazilské arabiky, se ale můžete spolehnout. Využít se dá jednak jako surovina do řady receptů, ale nenároční kávoví konzumenti s ní budou i rádi začínat své dny. Pokud byste ji pro někoho chtěli jako dárek, můžete sáhnout i po rozpustné Latino Café v dóze, která nejen hezky vypadá, ale zároveň efektivně uchová aroma a chuť celé rozpustné kávy.