Máte rádi sladkosti? Café Bombon pocházející ze španělské Valencie je nesmírně populární, ale přitom velmi jednoduchá káva, která nabízí unikátní propojení kondenzovaného mléka, silné kávy a mléčné pěny. Jeho základní varianta je naprosto jednoduchá a zvládnete si ji připravit bez jakéhokoliv drahého vybavení. Pojďme se na tento jednoduchý recept podívat v tomto článku.
Jak si Café Bombon připravit?
Základem Café Bombon a hlavní ingrediencí, která je zdrojem příjemně sladké chuti, je slazené kondenzované mléko. Pokud máte pocit, že vám tahle ingredience něco evokuje, máte pravdu - používá se totiž například do vietnamské kávy zvané Ca Phe Trung, kterou jsme v našich předchozích receptech také představovali. Tam se ale přidávali navíc ještě vaječné žloutky, což nemusí být úplně pro každého. Tady ve své podstatě nic takového není a Bombon se připravuje jednoduše tak, že do šálku dáte asi třetinu kondenzovaného mléka, třetinu espressa (nebo jakékoliv jiné černé kávy, kterou máte rádi - skvěle poslouží například káva z moka konvičky) a nahoru umístíte ještě ekvivalentní porci mléčné pěny. No a to je ve své podstatě všechno. Pak už se můžete jen pohodlně usadit a vychutnat si tuhle skvělou kávu.
Základem je dobrá káva
Jelikož slazené kondenzované mléko je chuťově poměrně dost intenzivní, je dobré vybrat kávu, která bude i navzdory pořádné porci mléka a cukru stále výrazná. A přesně taková je například naše arabika Espresso, která nabízí vyvážený a plný chuťový profil bez jakýchkoliv náznaků kyselosti. Pokud vám ale nevadí experimentovat, můžete sáhnout de facto po kterékoliv kávě z naší nabídky čerstvých arabik, kde pro vás máme desítky káv z nejrůznějších koutů světa.