Máte rádi kokos? Pokud ano, jistě znáte také kokosové mléko. A právě s touto ingrediencí se dá vymyslet opravdu celá řada zajímavých káv, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Dnes se podíváme na Bounty, příjemně kakaovou kávu, která díky kombinaci kvalitní arabiky, kokosu a čokolády potěší každého milovníka stejnojmenné sladké tyčinky.
Jak si bounty připravit?
Připravit si intenzivní kokosovou kávu, kterou si opravdu zamilujete, je až překvapivě lehké. Začněte tím, že si připravíte čokoládu - my doporučujeme použít dvě lžičky 100% BIO kakaa, přidat do ní cukr podle vlastních chuťových preferencí a důkladně ji rozmíchat v kokosovém mléku. Jakmile budete mít hotovo, dejte čokoládu do šálku a připravte si klasickou porci espressa, kterou taktéž smícháte s našlehaným kokosovým mlékem. Přidejte vzniklou kávu do šálku k čokoládě a už zbývá jen kávu na závěr ozdobit strouhaným kokosem, kakaem nebo jiným posypem podle vlastních preferencí. Takhle jednoduché to je. A pokud jste doposud rostlinné alternativy mléka přehlíželi, uvidíte, že kokosové mléko si minimálně v tomto receptu naprosto zamilujete.
Nezapomeňte na dobrou kávu
Klíč ke skvělé chuti je v případě tohoto receptu nejen v dobrém kakau, ale také v kvalitní kávě, která může nápoji dodat kýženou hořkost a zároveň podtrhnout jemné tóny čokolády a skvěle se spárovat s kokosem. Kávu si pro potřeby tohoto receptu můžete připravit například v pákovém či automatickém kávovaru, a v takovém případě doporučujeme sáhnout po naší kávě Espresso. Můžete ale kávu připravit například také v moka konvičce, která má mnohem nižší pořizovací náklady a která představuje skvělý a rychlý způsob výroby silné kávy. V takovém případě můžete vybrat kteroukoliv kávu z naší nabídky čerstvých arabik z celého světa.