Pokud rádi lyžujete, jistě vám nemusíme představovat bombardino. Tento původně italský nápoj si dnes můžete dopřát na svazích napříč evropskými sjezdovkami. Mnohdy v něm ale chybí zásadní surovina, která se přitom v původních receptech objevovala – káva. Pojďme se podívat, jak si oblíbené bombardino můžete připravit i doma.
Jak se dělá bombardino?
Pokud vás bombardino láká, určitě vás potěší, že recept na ně je velmi jednoduchý. Ačkoliv se recepty na bombardino mohou lehce odlišovat, nám se osvědčilo použít studený vaječný koňak, na který nalijete horký rum (neměl by být vroucí, ale spíš o teplotě do 80 °C). Pak přijde řada také na kávu, přičemž nám se pro domácí přípravu osvědčilo použití moka konvičky, která připraví náležitě silnou kávu o relativně malém objemu. Takto připravenou kávu pak doporučujeme opatrně, ideálně přes lžičku, nalévat na připravenou kombinaci rumu a vaječného likéru. Pak už stačí jenom vzít šlehačku a navrch dozdobit celý nápoj šlehačkou. Pokud by vám to stále ještě nestačilo, šlehačku je samozřejmě možné ještě ozdobit čokoládovými hoblinkami, skořicí nebo kakaem. Záleží zkrátka a dobře jen na vašich preferencích.
Nezapomeňte na dobrou kávu
Ať už se rozhodnete pro bombardino nebo jiný z našich receptů, které pro vás píšeme v naší samostatné rubrice, stále se hodí důkladně vybírat vhodnou kávu. A proto doporučujeme navštívit naši nabídku čerstvých arabik, kde najdete desítky různých druhů kávy ze zemí celého světa. A pokud byste náhodou stále nenašli svého favorita, můžete se podívat i do naší nabídky káv ze sekce Premium-Exklusiv, kam přidáváme raritní kávy dostupné jen ve velmi omezeném množství.