Pokud se snažíte jíst zdravě a pestře, jistě vaší pozornosti neuniklo ani avokádo, které pro mnoho vegetariánů a veganů představuje, navzdory značně kontroverznímu pěstování, pravidelnou součást jídelníčku. Věděli jste ale, že se tohle nesladké ovoce dá použít i do kávy? Jakkoliv neobvykle to může znít, výsledek není ani zdaleka tak hrozný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pojďme se na ně podívat.
Jak se dělá avokádové latte?
Avokádové latte se připravuje v rámci několika dílčích kroků, které sice mohou zabrat nějaký čas, ale zároveň nejsou vůbec složité. Základem receptu je zralé avokádo, které je zapotřebí pomocí vidličky rozmačkat na jemné kousky. Avokádo umístěte do zavařovací sklenice nebo do jakékoliv jiné dobře těsnící nádoby a přidejte mandlové mléko. Pořádně protřepejte, aby se jednotlivé suroviny dobře propojily. Až to budete mít, připravte si sklenici, do které budete latté servírovat a vzniklé spojení mandlového mléka a avokáda pomocí sítka přecedíme do servírovací průhledné sklenice. Přidáme pár kostek ledu a na ně posléze nalijeme také připravenou kávu. V ideálním případě by se mělo jednat o espresso, ovšem vaší fantazii se meze nekladou s pokud nemáte kávovar, může to být klidně třeba káva z moka konvičky.
Ačkoliv se to na první pohled nemusí úplně zdát, takto připravené avokádové mléko ve skutečnosti nechutná vůbec špatně a přidá vašemu nápoji celou řadu potenciálně prospěšných látek jako jsou vitamíny, minerály či některé antioxidanty. Abyste si mohli tuhle ledovou kávu ale vychutnat plnými doušky, je zapotřebí použít kvalitní arabiku. A přesně pro takové případy je tu náš e-shop, ve kterém najdete čerstvou kávu z celého světa, takže si rozhodně nebudete mít problém vybrat.