China Jasmin Chung Hao - jasmínový čaj
Kód: 04211 05211 14151 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje
V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.
Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.
V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.
Jasmínový čaj - příprava
Nejprve umístíme přiměřené množství jasmínového čaje do sítka, které umístíme do konvičky. Následně ho zalijeme vodou o teplotě přibližně 85 stupňů Celsia a necháme louhovat po dobu 2 až 3 minuty. Po uplnynutí tohoto času je čaj připravený k pití.
Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj
Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.
Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.
Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.
Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea | |
English China Jasmine Chung Hao Ingredients: Green tea, jasmine blossoms. A high quality green tea. Most of the jasmine flowers will be sorted out after the complete drying process of the tea. The result is a very pleasant cup with a tender taste of jasmine. Silver tips will give this tea its typical appearance. |
Italiono Cina Jasmin Chung Hao Ingredienti: tè verde, fiori di gelsomino. Un tè verde prezioso semifermentato, dal quale, a fermentazione completata, viene tolta a mano la maggior parte dei fiori di gelsomino. Il risultato è un tè molto piacevole dal gusto delicato di gelsomino, che si distingue per le punte delle foglie argentate. Gusto leggermente aspro, stimolante. Ingredienti: tè verde, fiori di gelsomino. |
Deutsch China Jasmin Chung Hao Zutaten: Grüner Tee, Jasminblüten. Ein hochwertiger Grüntee aus dem nach der abgeschlossenen Trocknung die meisten Jasminblüten wieder sehr mühsam per Hand herausgesammelt wurden. Das Ergebnis ist ein wunderbar milder Tee mit einem sehr zarten Jasmingeschmack, der sich durch die Verarbeitung vieler silberner Blattspitzen auszeichnet. Feinherber, belebender Geschmack. |
Français Chine Jasmin Chung Hao Ingrédients: thé vert, fleurs de jasmin. Un thé haut de gamme semifermenté duquel la plupart des fleurs de jasmin sont péniblement retirées à la main le séchage une fois terminé. Le résultat est un thé merveilleusement doux avec un goût de jasmin très doux qui se distingue par le traitement de nombreuses pointes de feuilles argentées. Goût revigorant, fin et âpre. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelený ochucený čaj |
---|---|
Dodavatel: | Great Tea Garden s.r.o. |
Země původu: | Čína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Čajová zahrada je naše vlastní autentická značka, která pro vás již více než 20 let dováží stovky různých čajů, z nichž si dokáže vybrat každý! Je jedno, jestli máte rádi prémiové zelené čaje, nebo preferujete spíše různé ovocné směsi. Pokud je pro vás prioritou kvalita použitých surovin, jejich následné šetrné zpracování a také velmi přívětivá cena, pak jste tu správně. A pevně věříme, že jakmile naše produkty jednou ochutnáte, budete nadšení.