Sáhněte po šťavnaté kombinaci ananasu a broskve. Tento ovocný čaj, který si zamilují i děti, navíc můžete v jeho osvěžující variantě připravit dvěma způsoby. Jak udělat ledový čaj? Buď čaj zalijete horkou vodou a necháte zchladnout, nebo večer nasypete směs do konvičky, zalijete studenou vodou a ráno můžete servírovat ledové osvěžení. Ovocné kousky z čaje si navíc můžete dopřát jako svačinku.
Inspirujte se exotickými dálkami a dopřejte si doušek čaje z ibiškového květu. Oblíbený je tento nápoj zejména na severu Afriky a chutná skvěle horký i studený. Snoubení svěžích chutí nabízí také Hari Tea Ibišek & Máta. Tento ájurvédský čaj si můžete dopřát v bio kvalitě.
Na západě Afriky si i pod horkým saharským sluncem servírují horký čaj. Jeho ochlazující síla spočívá v jedné ze čtyř ingrediencí - v mátě. Příprava je velmi jednoduchá k zelenému čaji (v arabských zemích se často podává s černým čajem) přidáte mátu a cukr podle chuti a pak už jen stačí zalít horkou vodou. Marocký čaj příjemně osvěžuje a dodává energii.
Připravit ledový čaj není nic těžkého, stačí jen trochu času na zchladnutí a případně pár kostek ledu. Ledovou variantu si tak můžete vyrobit i ze svého oblíbeného zimního čaje. Po ochlazení přidejte do nápoje pár plátků citrónů či limetky nebo si vylepšete svou zamilovanou chuť kousky čerstvého ovoce. Večer pak stačí přidat pár kapek alkoholu a skvělý letní koktejl je na světě!