Nejste si jistí, co je přesně matcha? Seznamte se s japonským čajovým zázrakem
Na výrobu matcha zmrzliny budete potřebovat:
3 lžičky kvalitního matcha prášku
1 šálek plnotučného mléka
2 šálky smetany na šlehání
1/2 šálku cukru
2 vejce
1 žloutek
Nasypte matcha prášek do rendlíku a metličkou jej důkladně rozmíchejte, abyste se vyhnuli hrudkám. Postupně přilévejte mléko a pečlivě rozšlehávejte metličkou. Přilejte smetanu a za občasného míchání vařte na mírném plameni. Mezi tím v kovové či keramické misce rozmixujte cukr, vejce a žloutek do krému. Přilejte polovinu horké matcha směsi, pečlivě zamíchejte a přilejte zbytek. Směs vraťte do rendlíku na sporák a za stálého míchání na mírném plameni vařte, dokud nebude krém ulpívat na lžičce (minimálně však tři minuty). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté nechte směs alespoň čtyři hodiny odpočinout v lednici. Pak přesuňte zmrzlinu do zmrzlinovače nebo do mrazáku. Pokud nemáte zmrzlinovač, směs do zmrznutí každou půlhodinu vyndejte a dobře promíchejte.