Tělo snů: Proč vyzkoušet jeden z našich nejpopulárnějších čajů?

Pokud patříte mezi fanoušky bylinkových čajů, jistě víte, že vytvořit vlastní bylinkovou směs není tak úplně jednoduché. Kromě vhodně zvolených surovin musíte dbát i na jejich správné poměry a co je nejdůležitější – na výslednou chuť. U nás v Čajové zahradě na tyto proměnné myslíme za vás a náš čaj Tělo snů, který patří k těm nejpopulárnějším, je toho jasným důkazem. Více vám o něm povíme v rámci tohoto článku. 

Co je Tělo snů zač? 

Tělo snů je naše vlastní směs bylinek a kvalitního ovoce, která slouží jako lymfatický čaj. Ačkoliv v tomto článku nemůžeme uvádět žádná konkrétní zdravotní tvrzení, pro lepší pochopení možná postačí jen zmínit, jaké suroviny jsme na jeho výrobu použili. Jedná se totiž o pečlivě vybranou směs koriandu, máty nana nebo třeba kopřivy. K tomuto základu jsme pak přidali celou řadu ochucujících ingrediencí jako je pomerančová kůra, citronová tráva, citrusový olej nebo třeba kousky jablek a zázvoru. No a na závěr jsme použili kombinaci koření jako je skořice, hřebíček nebo kardamom. A aby toho nebylo málo, jedná se o čaj v BIO kvalitě, která je jasným důkazem, že byly použity jen ty nejkvalitnější suroviny.

Proč se hodí při hubnutí?

Pokud se snažíte zredukovat svou hmotnost, je samozřejmě velmi důležité, aby váš kalorický příjem (tedy množství kalorií z jídla a nápojů) byl nižší než váš kalorický výdej, tedy energie vydaná na sport či běžné denní aktivity. A velikou výhodou čajů jako je tento je, že nálevy z nich přirozeně neobsahují žádné kalorie. A zároveň skvěle chutnají. Takže když na vás kupříkladu přijde mlsná, určitě dává pro redukci hmotnosti větší smysl vypít tenhle čaj než sníst nějakou velmi kalorickou tyčinku, která vám může dietní snahy překazit. 

tělo snů-min

Jak tento čaj chutná? 

Pokud jde o chuť čaje Tělo snů, snažili jsme se jí opravdu vyladit k dokonalosti. A právě proto jsme použili výše uvedené ingredience v takových poměrech, aby čaj chutnal co možná nejlépe. Vy se tak můžete těšit na příjemnou kombinaci osvěžující máty, příjemně nasládlého citrusového ovoce a v neposlední řadě také příjemně kořeněné nuance hřebíčku, skořice a kardamomu. Díky přírodní ovocné příchutí je pak chuť čaje příjemně kulatá a plná bez jakýchkoliv rušivých tónů. 

tělo snů 1-min

Jak si ho připravit? 

Ačkoliv v rámci tohoto článku nazýváme tuto bylinkovou směs čajem, o čaj v pravém smyslu se nejedná, protože v ní nikde nenajdete listy čajovníku čínského. Na druhou stranu díky tomu je příprava jednodušší, protože narozdíl třeba od zeleného čaje nezhořkne a nemusíte tak striktně hlídat teplotu vody. Pro přípravu směsi Tělo snů proto doporučujeme použít 10-15 gramů směsi na litr vroucí vody. Doporučená doba louhování je mezi 5 a 10 minutami v závislosti na tom, jak intenzivní výluh máte rádi. 

Kde Tělo snů koupit? 

Tělo snů patří mezi nejpopulárnější produkty, které u nás v Čajové zahradě seženete. K dostání je přitom jak v klasickém sáčku obsahujícím 80 gramů čaje, tak i v kilové variantě, která vám vydrží opravdu dlouho. A zatímco v zimě je ideální tento čaj popíjet teplý, skvělý je také studený na kostkách ledu. Zkrátka a dobře si jej můžete vychutnat kdykoliv, když budete mít chuť.