Vyzkoušejte novinku mezi ájurvédskými čaji - kolekci Shoti Maa Sluneční hodiny, která vychází z postavení Slunce, jaké zaujímá v jednotlivých fázích d...
Blog, Strana 35
Jak asi tušíte, čaj jako takový má nesmírně dlouhou historii. A ačkoliv vystopovat jeho kompletní původ je téměř nemožné, čajové lístky se našly už v ...
Filtrovací metoda Překapávací nebo filtrový systém, vynalezený Francouzem M. de Belloyem, je nejoblíbenější metodou přípravy kávy. Při manuálním fil...
Rozdíl mezi běžnou kávou a kávou Maragogype najdete zde - jedna malá, ale zásadní odlišnost tu je. Aroma různých druhů kávy z celého světa jsou velice...
Zelená káva ve stručnostiZelená káva je nepražená, díky čemuž si uchová svoji přirozeně zelenou barvu a také kyselinu chlorogenovou, která napomá...
Zpracování kávy - k přípravě kávových zrn na pražení existují dvě metody, které mají vliv na kávu. Suché a mokré zpracování zrn. Suché nebo také výcho...
Černý čaj se dělí na listový, zlomkový (Broken), drcený (Fannings) a práškový (Dust). V Indii, na Srí Lance a v Keni se k rozlišení kvality použí...
Všechen zelený čaj pochází čajovníku Camilla sinensis. Tato rostlina může být ve třech existuje ve 3 třech variantách. (čínská, indická, indonéská).&n...
Jak lidstvo objevilo listy čajovníku a připravilo z něj čaj se můžeme dnes jenom dohadovat. Bylo to velmi dávno. Existují staré čínské legendy, které ...
Příprava různých čajů Momentálně zde najdete přípravu: Čaj Masala Čaj Matcha Zelený čaj Černý čaj Příprava čaje Masala Samotné koření...