Blog, Strana 34

Zpracování kávy

Zpracování kávy - k přípravě kávových zrn na pražení existují dvě metody, které mají vliv na kávu. Suché a mokré zpracování zrn. Suché nebo také výcho...

Klasifikace černého čaje - rozdělení čajů

Černý čaj se dělí na listový, zlomkový (Broken), drcený (Fannings) a práškový (Dust). V Indii, na Srí Lance a v Keni se k rozlišení kvality použí...

O výrobě čaje

Všechen zelený čaj pochází čajovníku Camilla sinensis. Tato rostlina může být ve třech existuje ve 3 třech variantách. (čínská, indická, indonéská).&n...

Historie čaje

Jak lidstvo objevilo listy čajovníku a připravilo z něj čaj se můžeme dnes jenom dohadovat. Bylo to velmi dávno. Existují staré čínské legendy, které ...

Příprava čaje

Příprava různých čajů Momentálně zde najdete přípravu: Čaj Masala  Čaj Matcha Zelený čaj Černý čaj Příprava čaje Masala Samotné koření...

Recept na zázvorový čaj

Po tisíce let byl zázvor nejvíce ceněn pro své účinky. Samotný zázvor je světle hnědý kořen s výraznou chutí a vlastnostmi. Má vysoký obsah vitaminu C...