Blog, Strana 30

Čajové a kávové tipy na dárky: drobnosti pro kamarádky nebo kolegy

Dopřejte přátelům sílu ájurvédy Hari Tea jsou ájurvédské yogi čaje v bio kvalitě, z nichž každá příchuť má svoje určení. Kromě lahodné chuti...

Seznamte se s matcha čajem

Jasně zelený jemně mletý prášek matcha pochází z Japonska a jde o drcené výhonky čajovníku. Místo obvyklých čajových lístků se však do horké vody louh...

Čajové a kávové tipy na dárky: pro babičku a dědečka

Dárek pro babičku by měl vonět po domácí pohodě. Proto čaj Babiččina ošatka obsahuj šípky, jablka, ostružinové listí či bezinky. S tímto slo...

Ochucené čaje: Na co si dát pozor a jak se při výběru nespálit

Nalákat zákazníka na chuť a vůni, která se rozvine až po zalití lístků horkou vodou, není jednoduché. A proto se kombinace čaje s výraznou a známou př...

Nachystejte si dokonalý čaj o páté jako Britové

Kvalitní sypaný čaj je základ Čaj o páté by se bez čaje samozřejmě neobešel. Příprava černého čaje s mlékem je opravdu jednoduchá a tato kombinace ro...

Na vzácném žlutém čaji si pochutnávali čínští císaři a teď můžete i vy

O dlouholetou tradici pěstování žlutého čaje se starali buddhističtí mniši. Jeho vznik se datuje k dobám ranné vlády dynastie Čching, tedy do 17. stol...

4 nejčastější chyby při přípravě čaje

Špatně čaj skladujte Vašemu oblíbenému čaji bude nejvíce vyhovovat tmavé, suché a chladné místo (avšak ne lednice). Čajové lístky snadno nasáknou o...

Kterým kávovým nápojům se raději vyhnout

Pokud máte rádi kávu, dost možná si bez ní nedokážete vůbec představit své ráno. A navzdory tomu, že v různých mediálních článcích se občas snaží tvrd...

Čaj honeybush si afričtí domorodci zamilovali kvůli chuti i účinkům na zdraví

Především jde o lahodnou chuť honeybushe. Název, který v překladu prozrazuje, že jde o medový keř, také napovídá, jaká bude chuť. Přirozené sladké a o...

Sladit, nebo nesladit? Věčná kávová otázka

Proč nesladit kávu Do kávy se lidé zamilovali kvůli její neobyčejné výrazné chuti a vůni. Pokud přidáte do svého espressa lžičku cukru, proměníte ho ...