Napadlo vás někdy při přípravě vašeho ranního šálku kávy, že kávová zrna, která používáte, představují pouze vnitřní část kávové třešně, která se trad...
Blog, Strana 19
Vanilka patří k celosvětově velmi populárnímu koření, se kterým se čas od času setká snad každý. Někdo si rád pochutná na vanilkové zmrzlině, někdo má...
Máte nějaké oblíbené letní ovoce, které roste i u nás? Pro nás v Čajové zahradě jsou to mimo jiné broskve. A zatímco v létě si je člověk klidně může d...
O tom, že kvalitní vybavení je pro přípravu dobrých čajů nepostradatelné, snad není nejmenší pochyb. Starat se o konvice a šálky už ale nemusí být tak...
Když máte vysoký cholesterol, měli byste být zvyklí si hlídat, co vlastně jíte. A mnoho lidí to tak skutečně dělá, protože důsledky neléčeného vysokéh...
Někdo preferuje exotické ovoce, někdo má rád nejrůznější bobule z vlastní zahrádky. Dobrá jablka ale mají také mnoho příznivců a dají se jíst samotné,...
I když svého času byla Gruzie čtvrtým největším producentem čaje a zásobovala celý Sovětský svaz, dnes si na gruzínský čaj vzpomene málokdo. Po pádu i...
Pokud patříte k osobám citlivým na kofein, jistě jste si všimli, že existuje bezkofeinová káva, kterou jsme ostatně řešili i v jednom z našich dřívějš...
Zatímco někdo si přidává med do čaje jenom ve chvílích, kdy na něj lidově řečeno něco leze, někdo jiný si svůj šálek čaje nedokáže představit neslazen...
Cibetková káva je pro mnoho lidí synonymem luxusu. Produkuje se ve velmi omezeném množství, nabízí fascinující chuť a potěší jak úplné laiky, tak i ce...