Marč Tea: Proč vyzkoušet jedinečné čaje od Marcely Košanové?

Pokud čtete naše blogové články pravidelně, jistě víte, že na kvalitních čajích si u nás v Čajové zahradě vždy potrpíme. A právě proto v naší nabídce najdete opravdu nepřeberné množství nejrůznějších druhů čaje – od běžných černých a zelených čajů až po nejrůznější puerhy, oolongy a další méně známé druhy. Ve spolupráci s věhlasnou kartářkou Marcelou Košanovou jsme pro vás však připravili také jedinečné bylinkové či ovocné směsi, které naleznete pod označením Marč Tea. V čem jsou ale jedinečné? A proč jim dát šanci? Na to se podíváme v rámci tohoto článku.

Kdo byla Marcela Košanová?

Pro kontext se ze všeho nejdřív hodí věnovat pár slov samotné Marcele Košanové, bez níž by tato směs vůbec nemohla vzniknout. Marcela Košanová (1952-2019) byla česká kartářka, která se proslavila mimo jiné spoluprací s celou řadou slavných osobností včetně Ilony Csákové, Dagmar Patrasové nebo třeba Karla Gotta, kterému údajně předpověděla rakovinu mízních uzlin. Za svůj život pak prošla celou řadou různých profesí od nemocniční ošetřovatelky přes vedoucí kuchyně v domově důchodců a právě tyto zkušenosti s různými životními etapami ji pak přivedli ke kartářství a potažmo magii, které se věnovala od svých 40 let.

marč tea 1

V čem jsou její čaje výjimečné?

V rámci spolupráce s Marcelou jsme u nás na Čajové zahradě představili hned 12 čajových směsí, které jsou poskládané s ohledem na to, jaké mají jednotlivé byliny či ovoce podle různých magických zdrojů vlastnosti. A ať už na podobné věci věříte či nikoliv, stále jsme ctili veškeré zásady, které máme u všech našich čajových směsí. Snažili jsme se tedy používat maximálně kvalitní suroviny, které v konečném důsledku budou nejen nabízet celou řadu potenciálně zajímavých účinných látek, ale také si budou zachovávat skvělou chuť. Ať už tedy preferujete čistě bylinkové čaje, nebo dáváte přednost spíše různým kombinacím bylinek a ovoce, v nabídce Marč Tea čajů si vyberete snad vždycky.

Jaké doporučujeme vyzkoušet?

Jak jsme již částečně zmínili v předchozí části článku, v kategorii čajů vytvořených ve spolupráci s Marcelou Košanovou najdete hned 12 čajových směsí, jejichž složení je vždy sestaveno za nějakým konkrétním účelem, který jasně vyplývá už jen ze samotného názvu tohoto produktu. Spíše než nějaké konkrétní doporučení by tedy výběr vhodného čaje mohl reflektovat vaše aktuální tužby či problémy, které ve svém životě právě řešíte. Pro ilustraci se však hodí představit alespoň některé z čajů, které v této nabídce najdete:

Šťastný pár

Pokud si se svým partnerem či partnerkou rádi užíváte společné chvíle relaxace, možná k tomu přijde vhod také šálek skvělého čaje. Šťastný pár je pak skvělým kompromisem mezi čistě bylinkovými a ovocnými čaji, protože v něm najdete jak meduňku či citronovou trávu, tak i ovoce reprezentované třeba kousky jablek či papájou.

marč tea 2

Proti smutku

Náročné chvíle k našemu životu bezpochyby patří, protože si díky nim můžete uvědomit to dobré, na čem nám opravdu záleží. A i když tento čaj rozhodně není nějakým zázračným všelékem, občas může přijít vhod si i v těchto náročných okamžicích udělat čas sama na sebe a dopřát si chvíle pohody například s tímto čajem, který kromě bylinek obsahuje třeba kousky čokolády.

Hlava plná nápadů

Vyžaduje vaše práce dostatek kreativity, ale vy si poslední dobou připadáte zcela bez nápadů? Tak to přijde vhod čaj s příhodným názvem Hlava plná nápadů, který je kombinací skvělých bylinek jako je třeba citronová tráva, květy chrpy, sporýš nebo třeba listy ostružiny.

Kde Marč Tea sehnat?

Pokud byste Marč Tea rádi vyzkoušeli, zbývá ještě dodat, že tento čaj je k dostání na našich stránkách Čajová zahrada, přičemž konkrétně jej najdete v sekci Marč Tea. Tam si můžete vybrat ze zmíněných 12 čajů takový, který se zaměřuje na pro vás aktuální témata nebo zkrátka a dobře takový, který podle výčtu ingrediencí odpovídá vašim chuťovým preferencím.