Budhova inspirace: Jaký je náš nejpopulárnější zelený čaj?

Pokud máte rádi zelené čaje, jistě vám nemusíme vysvětlovat, že i napříč touto kategorií existuje celá řada různých druhů, které se od sebe dost zásadně liší. A zatímco někdo preferuje třeba japonské zelené čaje, někomu vyhovují spíše ty čínské a aby toho nebylo málo, někdo má rád třeba ochucené zelené čaje. A pokud patříte do poslední ze zmíněných kategorií, máme pro vás skvělý tip na čaj. V tomto článku se totiž podíváme na naši směs Budhova inspirace a probereme složení, chuť i kde ho můžete sehnat. 

Co je Budhova inspirace zač? 

Jak jsme již zmínili v samotném úvodu tohoto článku, Budhova inspirace patří mezi naše vůbec nejpopulárnější čaje a zároveň se jedná o jeden z produktů, který je opatřený rovněž naší ochrannou známkou. Základem této směsi je zelený čaj, který jsme smíchali s kostkami ananasu prosypaného třtinovým cukrem, kostkami papáji a mangovým granulátem. Kromě ovoce jsme však vsadili i na bylinky, takže atraktivní barvu této směsi dodávají květy měsíčku lékařského a světlice barvířská. Lehce kořeněné tóny pak nálevu z tohoto čaje dodává růžový pepř, který v kombinaci s již zmíněnými ingrediencemi završuje komplexnost Budhovy inspirace. 

budhova inspirace 2

Jak tento čaj chutná? 

Aniž bychom chtěli jakkoliv přehánět, troufáme si tvrdit, že chuť směsi Budhova inspirace jsme vyladili k dokonalosti. Základem je jemný zelený čaj, k němuž se skvěle hodí mírně sladké ovoce, které dobře podtrhuje lehké tělo této čajové směsi. Velmi dobře se pak ananas, papája a mango párují jak s bylinkami, tak i s růžovým pepřem, díky kterému je směs poměrně živá a lehce kořeněná. Skvěle si na ní proto vychutnáte, aniž byste do ní museli přidávat jakákoliv aditiva. 

Jak si ho připravit? 

Příprava čaje Budhova inspirace je velmi jednoduchá. Jelikož základ směsi tvoří zelený čaj, nedoporučujeme používat vroucí vodu, která by vedla k nadměrné extrakci látek obsažených v čaji. Bohatě proto postačí použít vodu o teplotě 80 až 85 °C, přičemž na každý litr takové vody je dobré použít 10 až 12 gramů čajové směsi. Doporučená doba louhování by měla být mezi dvěma a třemi minutami, přičemž záleží především na tom, jak chuťově intenzivní čaje máte rádi. V horkých letních dnech je pak skvělé nechat tuto směs vychladnout a následně ji nalít na kostky ledu a přidat třeba kousky manga. Vytvoříte si tak vynikající ledový čaj s minimem ingrediencí i přidaného cukru. 

budhova inspirace 1

Kde ho koupit? 

Čaj Budhova inspirace seženete přímo u nás na stránkách Čajová zahrada. Vybírat si přitom můžete hned ze tří velikostí – 80, 500 nebo 1000 gramů. Hodí se však upozornit, že čaj s přibývajícím časem ztrácí (podobně jako káva) své aroma a chuť, což jsme detailně řešili i v samostatném článku. Právě proto nedoporučujeme kupovat velká balení na domácí použití – v takovém případě bude bohatě stačit i půlkilový sáček s touto směsí, který vystačí odhadem na přípravu asi 50 litrů čaje, tedy asi 200 šálků o objemu 250 ml. Jestli vás ovšem Budhova inspirace nezaujala, můžete se podívat na jiné produkty z naší široké nabídky sypaných čajů - například tam kromě zelených čajů seženete také ovocné směsi nebo nejrůznější bylinkové čaje