Antistres: Jedinečný čaj stvořený do hektické doby

Ačkoliv bylinky jsou tu s námi od nepaměti, v poslední době znovu zažívají boom a zatímco někdo si je kupuje ve specializovaných obchodech, číst lidí je dokonce sama sbírá, suší a následně si vytváří své vlastní směsi. My v Čajové zahradě ale dobře víme, že nasbírat bylinky na vytvoření maximálně efektivní a zároveň chutné směsi není úplně jednoduché, a proto nabízíme celou řadu takových čajů. A jedním z našich nejpopulárnějších je i Antistres, který je jako stvořený do hektických období. Více se o něm dozvíte v tomto článku. 

Co je Antistres® zač?

Antistres je naše naše vlastní bylinná směs, kterou máme rovněž zaregistrovanou pod ochrannou známkou. Základem tohoto čaje je pak kombinace ingrediencí, které mnohé tradiční herbáře doporučují pro boj se stresem a úzkostmi. Sáhli jsme proto například po jmelí, které obsahuje látky, jež podle některých zahraničních webů mohou snižovat hladinu stresového hormonu kortizolu, třezalce, listech břízy, kopřivy či ginkga. A zatímco například listy břízy obsahují vitamín C, který je důležitý pro náš imunitní systém, listy kopřivy zase obsahují třeba hořčík nebo železo. O jemnou osvěžující chuť se pak stará citronová tráva v kombinaci s naší jemnou příchutí. Více jsme však o jednotlivých použitých ingrediencích psali v rámci našeho herbáře, kde najdete detailní rozpis všech ingrediencí používaných v našich čajových směsích. 

antistres 1

Pro koho je vhodný? 

Antistres, tak jako všechny ostatní bylinkové čaje, není žádným zázračným přípravkem, který by dokázal vyřešit všechny vážné problémy. Pokud máte se zvládáním stresu dlouhodobější problémy, samozřejmě nemůže suplovat odbornou pomoc. Pokud však máte v životě obvyklý pocit, že vás čeká hodně práce a vy nic nestíháte, není od věci si například večer vyčlenit chvilku sami na sebe, uvařit si šálek tohoto skvělého čaje a relaxovat při jeho popíjení například u dobrého filmu nebo oblíbené knížky. Zároveň tento čaj můžete použít jako skvělý dárek pro každého, o kom víte, že aktuálně prožívá náročnější období – typickým příkladem mohou být třeba studenti ve zkouškovém období nebo před maturitou či státnicemi.

Jak tento čaj připravovat? 

Příprava tohoto čaje je naprosto jednoduchá a zabere jen chvíli. Na každý litr vody doporučujeme použít 10 až 15 gramů této bylinkové směsi v závislosti na tom, jak intenzivní chuť máte rádi. Jelikož se jedná o bylinkový čaj, narozdíl třeba od čaje zeleného je pro přípravu možné použít i vroucí vodu. Doporučená doba louhování by pak měla být mezi 5 až 10 minutami, aby čaj nebyl zbytečně přelouhovaný. Pokud máte rádi spíše sladší čaje, můžete ho po zchladnutí dochutit například medem, třtinovým cukrem nebo jakýmkoliv jiným sladidlem, které máte rádi. 

antistres 2

Objevte kouzlo bylinek s Čajovou zahradou

Antistres je k dostání přímo na našich stránkách. Není to ale ani zdaleka jediná bylinková směs, kterou u nás najdete – přesněji řečeno máme v nabídce přes 20 bylinných směsí, které jsou vytvořené s maximálním důrazem nejen na složení, ale také na výslednou chuť čaje. Pokud byste však chtěli některé bylinky nasbírat sami a směs si pouze vylepšit bylinkami, které ve vašem okolí dostupné nejsou, můžete potřebné ingredience sehnat také v naší sekci samostatných bylinek a směs si poskládat přesně podle vašich preferencí. O tom, jak kombinovat bylinky do čaje, si můžete rovněž přečíst v jednom z našich dřívějších blogových příspěvků